Studia Podyplomowe

Jakość i bezpieczeństwo żywności i żywienia

Data inauguracji: 11.05.2024 lub dołącz do edycji

Kategoria:
Biznes, Prawo, Administracja

studiuj na Uczelni stacjonarnie lub niestacjonarnie lub 100% online! (weekendowo)

studiuj na Uczelni stacjonarnie lub niestacjonarnie 

1400 zł

1400 zł

1400 zł

1400 zł

1400 zł

1400 zł

1400 zł

1400 zł

czesne za semestr

Tryb studiów do wyboru:

  • Zajęcia 100% online
  • Zajęcia na Uczelni
  • Zajęcia hybrydowe - łączone na Uczelni i online
  • Studia Podyplomowe

    Jakość i bezpieczeństwo żywności i żywienia

    Studia polecane przez ekspertów.

    Czesne: 1400zł / semestr

    Data inauguracji: 11.05.2024 lub dołącz do edycji

    Czesne: 1400zł / semestr

    Czesne: 1400zł / semestr

    Czesne: 1400zł / semestr

    Czesne: 1400zł / semestr

    Czesne: 1400zł / semestr

    Czesne: 1400zł / semestr

    Czesne: 1400zł / semestr

    Wybierz miasto, aby zobaczyć datę inauguracji

    Data inauguracji: 11.05.2024 lub dołącz do edycji

    Data inauguracji: 11.05.2024 lub dołącz do edycji

    Data inauguracji: 11.05.2024 lub dołącz do edycji

    Data inauguracji: 11.05.2024 lub dołącz do edycji

    Data inauguracji: 11.05.2024 lub dołącz do edycji

    Data inauguracji: 11.05.2024 lub dołącz do edycji

    Data inauguracji: 11.05.2024 lub dołącz do edycji

    Rekrutacja do: [wpcode id="6020"]

    Okres nauki: 2 semestry

    Zapisz się na tryb studiów:

  • Zajęcia 100% online
  • Zajęcia na Uczelni
  • Zajęcia hybrydowe - łączone na Uczelni i online
  • Dostępne również:

    Rekrutację prowadzimy:

    Biuro Rekrutacji Radom ul. Wodna 13/21
    czynne pon. - pt., sob - ndz. godz. 8-18

    Wydział zamiejscowy EUST w Warszawie, ul. Miła 2
    czynny pon. - pt., sob - ndz. godz. 8-19

    Zarezerwuj sobie miejsce na studiach

    Rekrutacja telefoniczna
    czynna codziennie od 8-19

    Jakość i bezpieczeństwo żywności i żywienia

    Czym jest Jakość i bezpieczeństwo żywności i żywienia w EUST?

    Kierunek studiów „Jakość i bezpieczeństwo żywności i żywienia” pozwala na zdobycie wiedzy i umiejętności z zakresu zapewnienia wysokiej jakości i bezpieczeństwa żywności. Program nauczania skupia się na zagadnieniach związanych z prawem żywnościowym, jakością zdrowotną żywności, zanieczyszczeniami i zagrożeniami występującymi w żywności, odpowiedzialnością producenta, systemami zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności oraz nadzorem nad bezpieczeństwem żywności.

    Głównym celem studiów na kierunku „Jakość i bezpieczeństwo żywności i żywienia” jest dostarczenie studentom wiedzy i umiejętności umożliwiających zarządzanie jakością i zapewnienie bezpieczeństwa żywności. Studenci zdobędą niezbędną wiedzę z zakresu prawa żywnościowego, norm i systemów zarządzania jakością, a także będą mogli doskonalić umiejętności identyfikacji zagrożeń oraz analizy i oceny ryzyka związanego z żywnością.

    Międzynarodowe konferencje

    Działamy nie tylko w kraju!​

    Zajęcia praktyczne odbywają się profesjonalnych pracowniach Wyższej Szkoły Nauk o Zdrowiu.

    Nasi nauczyciele to m.in. cenieni w środowisku edukacyjnym wykładowcy, z wieloletnim doświadczeniem w nowoczesnym i praktycznym nauczaniu. Co ważne, Akademickie Liceum Ogólnokształcące współdzieli sale wykładowe i pracownie z uczelnią, co gwarantuje najwyższy poziom wyposażenia klas, jaki osiągalny jest tylko w prestiżowych szkołach niepublicznych.

    Dodatkowym atutem jest gwarancja przyjęcia na studia w Wyższej Szkole Nauk o Zdrowiu, lub do policealnych szkół SKK. Uczniowie naszego liceum otrzymają także przygotowanie do kontynuacji nauki m.in. na wydziałach nauk o zdrowiu.

    Najnowocześniejsze pracownie

    Nowoczesna edukacja

    Zagadnienia programowe

    Czego nauczę się na studiach?

    • Prawo żywnościowe Polski i Unii Europejskiej oraz jego interpretacja i zastosowanie w praktyce
    • Jakość zdrowotna żywności, suplementów diety, substancji dodatkowych do żywności
    • Zanieczyszczenia i zagrożenia występujące w żywności
    • Odpowiedzialność producenta za zapewnienie bezpieczeństwa żywności
    • Systemy zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności, ze szczególnym uwzględnieniem zasad GHP/GMP, systemu HACCP oraz normy ISO 22000
    • Prowadzenie nadzoru nad bezpieczeństwem zdrowotnym żywności
    • Rola i zadania organów urzędowej kontroli żywności
    • Żywność GMO – żywność genetycznie modyfikowana
    • Znakowanie żywności i jej identyfikowalność

    Adresaci studiów

    Kto powinien rozważyć ten kierunek?

    Ten program studiów jest skierowany do osób zainteresowanych zdobyciem wiedzy i umiejętności z zakresu jakości i bezpieczeństwa żywności. Adresatami mogą być zarówno osoby planujące pracę w sektorze żywnościowym, jak i ci, którzy chcą rozwinąć swoje kompetencje w dziedzinie kontroli i zarządzania jakością żywności.

    Sylwetka absolwenta

    Co zyskuje po studiach?

    Absolwent kierunku „Jakość i bezpieczeństwo żywności i żywienia” będzie posiadał solidne podstawy teoretyczne i praktyczne związane z zapewnianiem jakości i bezpieczeństwa żywności. Będzie przygotowany do pracy w sektorze żywnościowym, organach kontrolnych, instytucjach zajmujących się nadzorem żywnościowym, a także w firmach zajmujących się zarządzaniem jakością i certyfikacją żywności.

    Warianty rat czesnego

    Posiadamy możliwość płatności ratalnej

  • płatność semestralna: 1400 zł
  • koszt całkowity: 2800 zł
  • płatność semestralna: 1400 zł
  • koszt całkowity: 2800 zł
  • płatność semestralna: 1400 zł
  • koszt całkowity: 2800 zł
  • płatność semestralna: 1400 zł
  • koszt całkowity: 2800 zł
  • płatność semestralna: 1400 zł
  • koszt całkowity: 2800 zł
  • płatność semestralna: 1400 zł
  • koszt całkowity: 2800 zł
  • płatność semestralna: 1400 zł
  • koszt całkowity: 2800 zł
  • płatność semestralna: od 1400 zł
  • Opłaty, informacje i dokumenty

    Co jeszcze warto wiedzieć przed zapisem?

    • Formularz zgłoszeniowy – zapisz się online, telefonicznie lub osobiście w Biurze Rekrutacji
    • Oświadczenie RODO
    • Dyplom ukończenia studiów (I lub II stopnia)
    • Potwierdzenie wpłaty 700 zł (na poczet pierwszej raty)
    • Jeżeli jesteś zarejestrowany w Powiatowym Urzędzie Pracy i chciałbyś zwiększyć swoje szanse na rynku pracy, istnieje możliwość sfinansowania studiów podyplomowych przez Twój PUP.
    • Infolinia czynna do 18:00.
    • Zastrzegamy sobie prawo do zmiany terminu organizacji, inauguracji kierunku i pierwszych zajęć.

    Polecamy także zapoznać się z ofertą Studiów Wyższych w EUST: Prawo, Psychologia, Zdrowie Publiczne lub sprawdzenia pozostałych kierunków Studiów Podyplomowych.

    Uczelnia Przyjazna i Otwarta

    Nowoczesna edukacja

    Proces rekrutacji

    Jak zostać naszym studentem?

    1. Zarezerwuj miejsce

    W tym celu skontaktuj się z biurem rekrutacji
    poprzez kontakt telefoniczny lub online.

    2. Podpisz umowę

    Skan podpisanej umowy prześlij pocztą lub online. Możesz również udać się do Biura Rekrutacji w Siedzibie Głównej Uczelni lub Wydziale Zamiejscowym i podpisać umowę na miejscu.

    3. Witamy w EUST!

    Od tej pory jesteś naszym studentem.

    Jesteśmy tu dla ciebie

    Jesteśmy tu dla ciebie

    Dyżury koordynatora

    umów się na konsultację

    Formularz zapisu

    Zapisz się online, a dokumenty dostarcz później!

    Wyszukiwarka Studiów Podyplomowych

    Studia Podyplomowe

    Jakość i bezpieczeństwo żywności i żywienia

    Zapisz się na studia!

    Wyszukiwarka

    Filtry

    Miasto zapisu
    Tryb studiów
    Rodzaj studiów
    Skip to content