Studia Dietetyka są dedykowane osobom zainteresowanym zdobyciem wiedzy i umiejętności w zakresie żywienia człowieka, dietoterapii, zarządzania jakością żywności, poradnictwa dietetycznego oraz innych zagadnień związanych z dietetyką i ochroną zdrowia. Program studiów skupia się na anatomiczno-fizjologicznych podstawach żywienia, roli żywienia w utrzymaniu zdrowia, zasadach prawidłowego żywienia, technologii produkcji potraw, systemach bezpieczeństwa żywności, zarządzaniu higieną żywności oraz dietetyce klinicznej i pediatrycznej. Słuchacze zdobywają wiedzę i umiejętności potrzebne do pracy jako dietetycy w różnych dziedzinach, takich jak zdrowie publiczne, poradnictwo dietetyczne, żywienie kliniczne i dietoterapia.
Celem studiów podyplomowych z dietetyki jest przygotowanie uczestników do roli profesjonalnych doradców żywieniowych, którzy mogą wspierać zdrowy styl życia oraz odpowiednie nawyki żywieniowe. Program studiów skupia się na nauce o prawidłowym żywieniu, analizie jakości żywności, tworzeniu diet zgodnych z zaleceniami medycznymi oraz edukacji prozdrowotnej.
Międzynarodowe konferencje
Działamy nie tylko w kraju!
Zajęcia praktyczne odbywają się profesjonalnych pracowniach Wyższej Szkoły Nauk o Zdrowiu.
Nasi nauczyciele to m.in. cenieni w środowisku edukacyjnym wykładowcy, z wieloletnim doświadczeniem w nowoczesnym i praktycznym nauczaniu. Co ważne, Akademickie Liceum Ogólnokształcące współdzieli sale wykładowe i pracownie z uczelnią, co gwarantuje najwyższy poziom wyposażenia klas, jaki osiągalny jest tylko w prestiżowych szkołach niepublicznych.
Dodatkowym atutem jest gwarancja przyjęcia na studia w Wyższej Szkole Nauk o Zdrowiu, lub do policealnych szkół SKK. Uczniowie naszego liceum otrzymają także przygotowanie do kontynuacji nauki m.in. na wydziałach nauk o zdrowiu.
Najnowocześniejsze pracownie
Nowoczesna edukacja
Zagadnienia programowe
Czego nauczę się na studiach?
Prawo i ekonomika w ochronie zdrowia
Prawo żywnościowe
Psychologia i Socjologia w żywieniu człowieka
Wstęp do dietetyki
Komputerowy system wspomagania w dietetyce
Anatomia i fizjologia człowieka
Żywienie człowieka
Fizjologia żywienia człowieka
Poradnictwo dietetyczne i edukacja prozdrowotna
Systemy bezpieczeństwa żywności (GHP, GMP, HACCP, BRC, IFS, ISO 22000:2005)
Zarządzanie jakością wg ISO 9001-2008
Żywność funkcjonalna i specjalnego przeznaczenia
Technologia produkcji potraw
Logistyka i przechowywanie w obrocie żywnością
Zarządzanie higieną żywności i toksykologia
Żywienie indywidualne i zbiorowe. Klasyfikacja i charakterystyka diet
Dietetyka pediatryczna
Żywienie kliniczne w wybranych przewlekłych chorobach metabolicznych
Dietoterapia
Zarządzanie bezpieczeństwem żywności
Systemy zarządzania jakością i ich dokumentacja
Adresaci studiów
Kto powinien rozważyć ten kierunek?
Studia Dietetyka są dedykowane osobom zainteresowanym pracą w obszarze żywienia człowieka, dietoterapii, poradnictwa dietetycznego, zarządzania jakością żywności oraz innych dziedzin związanych z żywieniem i ochroną zdrowia. Program studiów skierowany jest zarówno do osób, które dopiero rozpoczynają swoją przygodę z dietetyką, jak i do tych, którzy już posiadają pewne doświadczenie w tej dziedzinie i chcą pogłębić swoją wiedzę i umiejętności.
Sylwetka absolwenta
Co zyskuje po studiach?
Absolwenci studiów z zakresu dietetyki posiadają wiedzę i umiejętności umożliwiające im pracę jako specjaliści ds. żywienia i dietetyki. Są przygotowani do prowadzenia poradnictwa dietetycznego, zarządzania jakością żywności, projektowania diet indywidualnych i zbiorowych, oraz prowadzenia działań edukacyjnych z zakresu zdrowego żywienia.
Warianty rat czesnego
Posiadamy możliwość płatności ratalnej
płatność semestralna: 2700 zł
koszt całkowity: 5400 zł
płatność semestralna: 2700 zł
koszt całkowity: 5400 zł
płatność semestralna: 2700 zł
koszt całkowity: 5400 zł
płatność semestralna: 2700 zł
koszt całkowity: 5400 zł
płatność semestralna: 2700 zł
koszt całkowity: 5400 zł
płatność semestralna: 2700 zł
koszt całkowity: 5400 zł
płatność semestralna: 2700 zł
koszt całkowity: 5400 zł
płatność semestralna: od 2700 zł
Opłaty, informacje i dokumenty
Co jeszcze warto wiedzieć przed zapisem?
Dowód tożsamości – do wglądu
Formularz zgłoszeniowy do pobrania w Biurze Rekrutacji
Oświadczenie RODO
Dyplom ukończenia studiów (I lub II stopnia)
Potwierdzenie wpłaty 700 zł (na poczet pierwszej raty)
Jeżeli jesteś zarejestrowany w Powiatowym Urzędzie Pracy i chciałbyś zwiększyć swoje szanse na rynku pracy, istnieje możliwość sfinansowania studiów podyplomowych przez Twój PUP.
Infolinia czynna do 18:00.
Zastrzegamy prawo do zmiany terminu organizacji, inauguracji kierunku i pierwszych zajęć.